برخی طراحان داخلی سقف را دیوار پنجم می نامند چرا که معتقدند زیبایی سقف تاثیر بسزایی در دکوراسیون فضا دارد در واقع همینطور است و در اکثر اوقات افزودن رنگ متفاوت به سقف باعث زیباتر شدن آن می شود. به طور کلی تصمیم گیری در این خصوص که آیا سقف یک اتاق نیاز به رنگ آمیزی دارد یا خیر به چند فاکتور بستگی دارد. اندازه ی اتاق، دکوراسیون، میزان نور طبیعی موجود، ویژگیهای معماری و سلیقه ی شخصی فاکتورهایی هستند که برای تشخیص لزوم رنگ آمیزی یک سقف در نظر گرفته میشود.در ادامه به بررسی این فاکتور ها می پردازیم.
نقش رنگ سقف بر ادراک اندازه ی اتاق:
رنگ سقف می تواند باعث شود اندازه ی یک اتاق بزرگتر یا کوچکتر به نظر برسد. سقفی بلند و طاقی شکل به رنگ سفید، باعث می شود که یک اتاق سرد و خالی به نظر برسد. رنگ آمیزی این سقف با رنگی که حداقل دو یا سه درجه تیره تر از دیوارهای اتاق باشد موجب می شود این فضا از لحاظ بصری جمع و جورتر به نظر برسد.
علاوه بر این، رنگهای تیره باعث میشود سقف کوتاهتر و فضای اتاق دنج و گرم به نظر برسد. در نظر داشته باشید که رنگ های مات برای پوشش بخش هایی که خراش و پریدگی دارند مناسبند و ظاهری مخملی و مسطح به آن می بخشند.(پیشنهاد میکنیم حتما یکی از پربازدید ترین مطالب سایت که در آن به این سوال که چگونه باید رنگ مناسب برای سقف انتخاب کنید پرداخته ایم را مطالعه کنید.)
برعکس حالت قبلی، اگر سقف کوتاه اتاقی کوچک با رنگی روشن رنگ آمیزی شود، ارتفاع سقف بلندتر و فضای اتاق وسیع تر دیده می شود. در این مورد باید از رنگی استفاده کنید که دو یا سه درجه روشن تر از سایر دیوارهای اتاق باشد. اگر میخواهید بیشترین تاثیر را بگذارد، میتوانید از رنگهای براق استفاده کنید.(قبل از استفاده از رنگ براق حتما زیرسازی مسطح و عالی انجام بدهید، وگرنه با انعکاس نور، تمام برجستگی ها و خراش های سقف دیده میشود.)
تأثیر رنگ سقف منزل بر یکپارچه احساس شدن فضا:
معمولاً اگر سقف را همرنگ با دیوارها کنید فضایی تکرنگ و یکپارچه ایجاد میشود. این تکنیک برای رنگهای روشن، خنثی، بژ، طوسی روشن، استخوانی و شیری مناسب می باشد. رنگ آمیزی یکپارچه دیوارها و سقف، پس زمینه ای خنثی ایجاد میکند که این پس زمینه میتواند بستری برای ایجاد تضادهای رنگی زیبا در فضا فراهم کند.
برای مثال اگر دیوارها و سقف را به رنگ بژ روشن کنید تضاد خیره کننده و جذابی در برابر کفپوش چوبی با رنگ تیره، مبلمان و قاب پنجره ایجاد می شود. همچنین اگر اتاقی میزان فراوان نور طبیعی داشته باشد، انتخاب رنگ تیره برای دیوارها و سقف بسیار مناسب است . توجه داشته باشید که اگر اتاقی نور طبیعی کافی دریافت نمی کند نباید دیوارها و سقف آن را تیره کنید، چرا که این تیرگی فضا را بسیار دلگیر خواهد کرد.
تبدیل سقف به نقطه ای کانونی در منزل:
در اتاق هایی که نقطه ی کانونی شاخصی ندارند میتوانید سقف را به رنگی متمایز از سایر دیوار ها نقاشی کنید تا مبلمان و دکوراسیون بیشتر به چشم بیایند. برای مثال سقفی که به رنگ سبز آبی روشن است ، نقطه ی کانونی بسیار جذابی برای اتاقی با دیوار های شیری و مبلمان سفید ایجاد میکند.رنگ آمیزی سقف با یک الگوی هندسی مانند شطرنجی یا راه راه با چشم ها بازی کرده و باعث ایجاد جذابیت بصری خاصی در مجموع دیوار ها و در نتیجه اتاق خواهد شد.
سلیقه ی شخصی:
سلیقه و تمایلات شخصی نقش مهمی در تصمیم گیری برای رنگ آمیزی سقف ایفا میکند بنابراین می توانید از طریق مقایسه میان تصاویر موجود در مجلات و سایت های طراحی دکوراسیون، تشخیص دهید کدام ایده را بیشتر برای طراحی سقف منزلتان می پسندید. همچنین سایت هایی وجود دارند که می توانید عکس فضای مورد نظرتان را در آن قرار داده و به صورت آنلاین به رنگ آمیزی دیوار ها بپردازید تا تصویری از شکل نهایی فضا در ذهنتان به وجود آمده و بهتر تصمیم گیری کنید. راه دیگری که پیش روی شماست، مشورت با کارشناسان انستودیوز است، کافی است عکسی مناسب از فضای منزلتان که سقف ها، دیوار ها و کف را به خوبی نشان میدهد برایمان ارسال کنید و بگویید میخواهید فضای خانه چگونه به نظر برسد تا رنگهای مناسب را به شما پیشنهاد کنیم.
منبع : www.homeguides.sfgate.com