استفاده از دیواره های جدا کننده یا پارتیشن های مناسب در خانه های امروزی بسیار پرکاربرد است. چه در یک آپارتمان کوچک زندگی کنیم یا در یک خانه ی دلباز، گاهی احتیاج داریم دید به فضایی را محدود کنیم، در گوشه ای فضایی شخصی برای کار یا مطالعه ایجاد کنیم یا به یک فضا چند عملکرد مختلف بدهیم، بدون اینکه بخش های مختلف آن را کاملا از هم جدا کنیم. به خصوص برای خانه هایی که به صورت پلان باز طراحی شده اند، استفاده از پارتیشن ها از نظر بصری محدوده ی فضاها را از هم تفکیک می کند بدون اینکه موجب دلگیر و کوچک به رسیدن فضا شود.
علاوه بر این پارتیشن ها اگر درست انتخاب شوند، می توانند به عنوان عنصری لوکس و زیبا در دکوراسیون خانه حضور داشته باشند و کاراکتر خاصی را به فضای خانه اضافه کنند.
در یکی از مطالب پیشین مجله چند نمونه از جدا کننده های مناسب برای فضای داخلی خانه را بررسی کردیم. در این مطلب قصد داریم نمونه های دیگری از پارتیشن ها را به شما معرفی کنیم که علاوه بر فضاهای مسکونی، برای فضاهای اداری و تجاری نیز قابل استفاده هستند. در ادامه با ما همراه باشید.
1- پانل تراک های تصویری
این پانل های سبک، نازک و منعطف، با جنس ها و طرح های متنوع خود می توانند فضا را تحت تاثیر قرار داده و جذابیت خاصی به آن ببخشند. پانل تراک ها مانع نفوذ سر و صدا نمی شوند، به صورت کشویی هستند و در مواقع مورد نیاز به حالت های مختلف در کناره ها یا وسط جمع می شوند و دو فضا را مجددا با هم ادغام می کنند. اگر در فضایی اجاره ای زندگی می کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از این نوع پانل هاست.
این پرده ها در طرح ها و رنگ های متنوعی در بازار موجودند و امکان چاپ طرح های دلخواه در دو طرف آن ها وجود دارد.
2- پارتیشن طنابی
می توانید با استفاده از طناب های رنگی یا کنفی و یک چهارچوب، پارتیشن هایی ساده، متفاوت و کم هزینه برای جداسازی فضاهایتان بسازید.
3- پارتیشن کشویی(ریلی)
یکی از روشهای جداسازی فضاها از هم، استفاده از درها و صفحات کشویی است. این نوع جداکننده ها ضمن اینکه در محل خود نصب می شوند، متحرک بوده و می توانند در مواقع دلخواه به راحتی فضای مورد نظر شما را تفکیک یا محصور کنند. پارتیشن های کشویی از تنوع زیادی برخوردارند و می توان آن ها را در جنس، رنگ و طرح های مختلف به صورت شفاف، آینه ای، مشبک و… تهیه نمود. میزان عبور نور از این پارتیشن ها با توجه به جنس و طرحشان می تواند متفاوت باشد. اگر این دیواره ها از سقف تا کف را بپوشانند و از مصالح آکوستیک تهیه شده باشند، می توانند عبور صدا را نیز کنترل کنند.
به طور کلی دیوارهای جدا کننده ریلی دوام و ثبات بیشتری نیز دارند؛ به همین دلیل برای فضاهای استیجاری یا موقت، پیشنهاد نمی شوند.
دو نکتهی قابل توجه:
پیش از انتخاب پارتیشن های کشویی باید به دو نکته توجه کنید:
1- اغلب دیواره های کشویی دارای ریل هایی هستند که دیواره در امتداد آنها حرکت می کند. با توجه به فضای منزلتان باید مسیر مناسب قرارگیری ریل ها را مد نظر قرار دهید و مطمئن شوید که کف و سقف اتاق امکان نصب این ریل ها را دارد.
2- نکته دیگر فضای کافی برای نگهداری قطعات جمع شده ی دیوار در هنگام باز بودن آن است.
4- اجرای پارتیشن به کمک میله های فلزی
این نوع پارتیشن ها لوکس و مدرن هستند و در ترکیب با متریال های دیگر به شیوه های بسیار متنوعی اجرا می شوند. به نظر می رسد که میله های فلزی گزینه ای مناسب برای تفکیک فضاهای کم ارتفاع ، باشند. این عناصر باریک و عمودی، با هدایت نگاه ها به سمت سقف، فضا را مرتفع تر جلوه می دهند.
5- بامبو
استفاده از چوب های بامبو، می تواند ایده ای خلاقانه و متفاوت برای ساختن پارتیشن باشد. ساخت پارتیشن به کمک یک قاب چوبی و این متریال کم هزینه که فرمی طبیعی دارد، می تواند جلوه ای دوست داشتنی و صمیمی به فضای خانه ببخشد.
6- باکس های سبز
می توانید با استفاده گلدان ها و باکس های سبز -که درون قاب هایی تعبیه شده اند- علاوه بر تفکیک فضاها بر کیفیت آن ها بیفزایید و از این طریق گیاهان را به فضای داخلی منزل خود بیاورید.
7- قفسه های کاربردی
با سفارش دادن یا خرید قفسه هایی کاربردی با طرح های خلاقانه، می توانید علاوه بر جدا کردن فضاهایتان، فضایی برای قرار دادن کتاب و وسایل دکوراتیو داشته باشید. یک قفسه ی کتاب دکوراتیو و زیبا می تواند دیوار جداکننده و نقطه ی کانونی فضای منزل شما باشد.
8- دیوار جداکننده مشبک
این سطوح جداکننده ی سبک، نور و روشنایی را به صورت کنترل شده از خود عبور می دهند و ارتباط بصری بین فضای دو طرف را حفظ می کنند؛ همچنین با طرح های هندسی و زیبای خود یک اثر هنری محسوب می شوند و باعث می شوند فضا غنی تر و جذاب تر به نظر برسد. این پارتیشن ها می توانند ثابت یا متحرک باشند.
در انتخاب طرح و متریال این دیواره ها باید به عناصر دیگر در دکوراسیون فضا، مثل رنگ و مصالح کفپوش، رنگ دیوار و… توجه کنید. برای هماهنگی بیشتر فضا با دیواره های مشبک، می توانید موتیف (طرح) دیواره را درون فضای خانه تان(برای مثال در عناصر دکوراتیو یا میز عسلی) تکرار کنید.
9- نوارهای چوبی
چوب، متریالی طبیعی و مطلوب برای فضاهای داخلی است، که طرفداران بسیاری دارد و همیشه به روز است. چند نوار چوبی تراش خورده و کشیده، به سادگی توانند به نقطه ی کانونی فضا تبدیل شوند.
با استفاده از انواع متحرک این نوار ها، می توانید میزان نفوذ نور و دید به فضا را در زمان های مختلف، به دلخواه خود تنظیم کنید.
نمونه های دیگر دیوار جداکننده
انواع دیگر دیوار جداکننده مانند بلوک های شیشه ای، بلوک های لگویی و پارتیشن های متحرک در کانال انستودیوز به اشتراک گذاشته شده اند که می توانید با کلیک روی هرکدام، آن ها را مشاهده کنید.
امیدواریم این مطلب به شما در پیدا کردن ایده های مناسب برای تفکیک فضاهای مورد نظرتان کمک کرده باشد. چنانچه در انتخاب پارتیشن مناسب برای منزل یا محل کارتان دچار تردید شدید یا سوالی ذهن شما را به خود مشغول کرده است، پیشنهاد می کنیم از طریق بخش مشاوره با ما در ارتباط باشید تا کارشناسان ما در زمانی مناسب پاسخگوی شما باشند.