چیدمان لوازم درسرویس های بهداشتی و حمام های کوچک همانند حل کردن یک پازل بزرگ است و شما با چالش هایی از قبیل تعیین محل قرارگیری سرویس، روشویی ، تامین نظافت و پاکیزگی لازم در فضای شست و شوی حمام ، محل نگهداری حوله ها و… روبرو می شوید.
بنابراین جهت چیدمان بهتر این فضا ، دانستن نکاتی در این خصوص، امری ضروری بوده که در ادامه به آن می پرداریم.
1- نصب روشویی در کنج حمام :
گاهی اوقات نصب یک روشویی پایه دار کوچک هم میتواند موجب اختلال در مسیر رفت و آمد در حمام شده و باعث شود نتوانیم به طور بهینه از فضا استفاده کنیم. قرار دادن روشویی در کنار توالت فرنگی ، خیلی بهتر از قرار دادن آن در کنار دوش حمام است ، چرا که باز و بسته کردن در ، مسیر رفت و آمد را دچار مشکل می کند.
2- استفاده از پرده برای دوش حمام :
استفاده از پرده اطراف دوش حمام و محل شستشو به نسبت در های شیشه ای فضای کمتری اشغال میکند. می توانید از وان های کوچک متناسب با فضای حمام استفاده کنید.
3- استفاده از روشویی های بدون پایه:
استفاده از روشویی هایی که به دیوار متصل شده و بدنه آن بالاتر از سطح زمین است علاوه بر اینکه از لحاظ بصری به بزرگتر جلوه دادن فضا کمک می کند، به شما امکان ایجاد قفسه و کمد در زیر آن را می دهد. فضایی که محلی مناسب برای قرارگیری لوازم کوچک مورد نیاز در حمام می باشد. نکته ی قابل ذکر در این خصوص، نورپردازی آینه و روشویی است، که در یکی از مطالب سایت به آن پرداخته ایم.
4- استفاده از روشویی های مدور :
احتمال آسیب دیدگی مفصل ران در اثر برخورد با گوشه های تیز در فضای تنگ زیاد است. در انتخاب روشویی هایی که در مسیر رفت و آمد قرار می گیرد از مدل های بیضی یا دایره استفاده کنید .
5- روشویی و کانتر
می توانید از کانتر های چوبی یا سنگین جهت قرار دادن وسایل کوچک استفاده کنید چرا که این کانتر ها نه تنها فضای مورد نیاز برای سرویس فرنگی را اشغال نمی نمایند ، بلکه ظاهری مینیمال ایجاد میکنند.
6- استفاده از الگوهای هندسی در مقیاس بزرگ :
استفاده از الگوهای بزرگ هندسی همانند این نوارهای افقی بر روی دیوار، فضا را بزرگتر جلوه می دهد . در واقع بدون ایجاد تغییر در ابعاد ، احساس وسیع تر شدن فضا به فرد دست خواهد داد.
7- پنل های شیشه ای :
چنانچه حمامی به عرض یک و نیم متر دارید، به راحتی می توانید یک سرویس فرنگی و یک وان با ابعاد 75 در 150 سانتی متر را در آن جای دهید و با استفاده از یک پنل شیشه ای این دو فضا را از هم جدا کرده و از پاشیده شدن قطره های آب به محیط اطراف جلوگیری کنید. استفاده از این پنل ها به این خاطر بهتر است که برخلاف در ها، فضایی اضافی برای باز و بسته شدن احتیاج نداشته و در مسیر رفت و آمد ، اختلال ایجاد نمی کنند.
8- آیینه های سراسری:
به جای آینه های کوچک بالای روشویی ،آینه های سراسری در سطح دیوار سرویس بهداشتی و قابل استفاده برای دو نفر به طور همزمان ، بکار ببرید. همچنین میتوانید آویز حوله را روی در حمام نصب کنید .
9- روشویی های پایه دار:
طراحی روشویی های پایه دار نیز میتواند زیرکانه و کاربردی باشد ، به این گونه که در قسمت زیرین آن، یک قفسه جهت نگه داری حوله یا سایر لوازم بهداشتی تعبیه شود.
10-نصب شیر آب بر روی دیوار:
نصب شیر آب بر روی دیوار ، امکان استفاده از روشویی هایی باریک تر را ایجاد میکند و بدین ترتیب فضایی بزرگتر و قابل استفاده تر ایجاد می شود.
امیدواریم راهکارهای ارائه شده برای سرویس بهداشتی شما نیز مناسب باشد، در یکی دیگر از مطالب سایت به 30 ایده برای تغییر در فضای حمام پرداخته ایم که پیشنهاد می کنیم آن را نیز مطالعه کنید تا به طرحی بهتر برای سرویس بهداشتی منزلتان دست پیدا کنید. با این حال اگر پس از مطالعه ی این مطالب سوالی داشتید، حتما آن را در قسمت مشاوره ی دکوراسیون با ما در میان بگذارید.
منبع : forbes.com