تاثیر شگفت انگیز استفاده از بافت ها در طراحی و دکوراسیون منزل

  • توسط هیات تحریریه nStudioz
  • 1705 بازدید

آیا تا به حال شده در فضایی حضور داشته باشید و در عین اینکه همه چیز در اتاق وجود دارد، احساس کنید هنوز چیزی کم است؟ منظور ما شرایطی است که همه ی اجزای لازم در محل حاضر هستند، اما اتاق در مجموع عریان به نظر می رسد. اگر این سناریو برای شما آشناست، تنها نیستید و ما احتمالا امروز با این مطلب به سوال شما پاسخ خواهیم داد.

معمولا حین بحث از طراحی فضای داخلی ، بافت به عنوان آخرین گزینه مطرح می شود. در حالی که این مساله اهمیت زیادی در طراحی داخلی دارد و باید از آن به جا و صحیح استفاده کرد. در ادامه بیشتر از نقش و اهمیت بافت در دکوراسیون منزل برایتان خواهیم گفت.

بافت در دکوراسیون چه نقشی دارد

تاثیر و نقش بافت در طراحی داخلی

بافت در طراحی داخلی و دکوراسیون چه مفهومی دارد؟

در بیان طراحان ، بافت معمولا به عنوان : «حسی که توسط سطح خارجی یک شی از طریق لامسه دریافت می شود» تعریف می شود. در واقع این تعریف اشاره ای به نحوه ی حس شدن اشیا است. به لمس کردن فرش های نرم با پاها فکر کنید یا به حرکت دادن دست روی سطح یک میز چوبی ، یا فرو رفتن در یک مبل چرمی. البته برای حس کردن بافت حتما تماس فیزیکی لازم نیست، بافت با نگاه کردن و حس کردن عمق و بعد و سایه هم قابل حس شدن است. پس در واقع می توان گفت در فضای داخلی خانه، هر عنصری بافت دارد، یک نوع آن بافت هایی هستند که جذابیت بصری و لمسی را با هم ایجاد می کنند و با به وجود آوردن سایه و روشن و داشتن حس زبری و نرمی به ما احساسی متفاوت می دهند. برخی دیگر از بافت ها تنها برای ما جذابیت بصری ایجاد می کنند و به لحاظ لمسی احساسی در ما ایجاد نمی کنند.

بافت در طراحی داخلی چه اثراتی می گذارد

بافت های بصری و لمسی در یک فضای کوچک

یک شی بافت دار در فضای منزل وزن بصری ایجاد می کند

ابتدا باید گفت، وزن بصری به معنای توانایی یک شی یا فضا در جلب کردن توجه به سمت خود است.
بافت های زبر و درشت به فضا حسی صمیمی میدهند، در حالی که بافت های نرم حسی صیقلی و رسمی تر به اتاق می دهند.
زمان طراحی فضا باید به محل قرار گیری بافت توجه کنید. .قرار دادن بافتی نرم در کنار بافت زبر باعث می شود تا شی زبر خود را بیشتر از زمانی که دو بافت از هم فاصله دارند نمایان کند. از این مساله ، برای تصمیم گیری در این خصوص که قصد دارید به چه میزان وزن بصری دست پیدا کنید استفاده کنید.

دکوراسیون اتاق خواب تکرنگ چطور باید باشد

نرمی و زبری بافت و تاثیر آن در ایجاد وزن بصری

بافت می تواند طرح دکوراسیون فضای منزلتان را متعادل کند

در طراحی داخلی کنتراست یا تضاد اهمیت زیادی دارد، چون هم تعادل ایجاد می کند، هم جذابیت بصری. اگر همه چیز به هم شبیه و نزدیک باشند چشم های ما برای متمرکز شدن نقطه اتکایی ندارند و به ناچار باید به کل فضا خیره شوند و در نتیجه احساس سردرگمی خواهیم کرد. برای جلوگیری از این مشکل می توان از بافت برای مشخص کردن نقاط تمرکز بصری استفاده کرد.
اما دقت کنید تا حسی از در هم ریختگی را به فضا انتقال ندهید.در هر فضا دو یا سه بافت مشخص را قرار بدهید. زمانی که می خواهید فضا به عنوان یک کل یکپارچه درک شود از سه بافت و زمانی که می خواهید بر یک نقطه ی کانونی برجسته تاکید کنید از دو بافت استفاده کنید.
اگر با پالت رنگی خاصی که طیف رنگی نزدیک به هم دارد کار می کنید، توجه به بافت می تواند نقش مهمی در بهتر شدن فضایی که طراحی می کنید داشته باشد. در واقع وقتی تک رنگ یا با رنگ های مشابه کار می کنید، مطمئن باشید که از بافت هایی با تضاد استفاده می کنید با این کار وقتی عناصر کنار هم قرار بگیرند احساس مناسبی از تعادل و هماهنگی در فضا ایجاد می شود.

ایجاد بافت با پارچه روی شیشه های پنجره

استفاده از بافت پارچه روی پرده

تفاوت بافت و الگو در دکوراسیون:

معمولا واژه های بافت و الگو در کنار هم استفاده می شوند، اما این دو جزء ضروری طراحی، از هم متمایز هستند. الگو به طرح بصری اشاره می کند در حالی که بافت به چگونگی حس شدن چیزی اشاره می کند. حین طراحی به این مساله توجه کنید که از یکی از این دو به جای دیگری استفاده نکنید و هر دو را در جای مناسب به کار ببرید.
زمانی که برای گرما بخشیدن به اتاق خوابتان از یک فرش استفاده می کنید یا زمانی که از یک میز چوبی برای آوردن حال و هوای زندگی به فضای خانه بهره می برید، اهمیت بافت مشخص است. بافت تکمیل کننده ی احساس فضا است. بافت عنصری هست که به ارتقای فضای داخلی شما کمک می کند.

شما به صورت های دیگری از بافت استفاده می کنید؟ نظر شما در مورد بافت ها و الگو ها در طراحی داخلی چیست؟ چنانچه این مطلب برای شما کافی نیست یا سوالی ذهن شما را به خود مشغول کرده است، از طریق بخش مشاوره با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را با کارشناسان ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نمایش

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟

نمایش

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟ لطفا نام کاربری یا ایمیل خود را وارد کنید.
رمز عبور جدید به ایمیل شما ارسال خواهد شد.

بازگشت به فرم ورود

بستن