پیدا کردن راهکارهایی برای ترمیم سطوح و وسایل آسیب دیده، یکی از مهم ترین موضوعاتی است که معمولاً هنگام خانه تکانی، ذهنمان را به خود مشغول می کند. معمولاً در سطوحی مانند در کابینت، صفحۀ پیشخوان، کفپوش ها، دیوار و یا سطوح وسایلی مانند مبل ها، یخچال، فرش و… پس از مدتی استفاده، در اثر وارد شدن ضربه، سایش، بازی های کودکان و… خراش ها و لکه هایی دیده می شود که با تمیز کردن از بین نمی روند و باعث می شوند سطح مورد نظرمان زیبایی اولیه را نداشته باشد.
به جای تعویض این وسایل که فرآیندی پر هزینه و پردردسر است یا رها کردنشان به همان صورت که جلوۀ نامطلوبی به فضای منزل می دهند، می توانید با به کارگیری راهکارهایی ساده و کم هزینه ظاهر منزلتان را نو کنید.
در این مطلب چند راهکار خانگی برای برخی از شایع ترین این آسیب ها را به شما معرفی می کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
1- دیوار
پاک کردن رد مداد رنگی یا مداد شمعی از روی دیوار گچی
این موضوع یکی از چالش های معمول برای خانواده هایی است که کودک خردسال دارند.
برای از بین بردن لکۀ مداد رنگی از روی دیوار، ابتدا سعی کنید آثار آن را با یک پاک کن سفید و تمیز از بین ببرید. اگر همچنان اثری از آن باقی ماند، دستمال یا پنبه ای را به محلول جوش شیرین و آب آغشته کنید و آن را به آرامی روی دیوار بکشید تا این خطوط پاک شوند.
پاک کردن خطوط مداد شمعی و پاستل به دلیل روغنی بودنشان دشوار تر است. برای این کار لازم است ابتدا مداد شمعی اضافی را به آرامی از روی دیوار بتراشید. مقداری جوش شیرین روی یک پارچه ی نم دار بریزید و روی خطوط بکشید. سپس با اسفنجی مرطوب لکه ها را پاک کنید. برای پاکسازی خطوط مقاوم و باقی مانده می توانید از اسپری WD-40 استفاده کنید.
اگر کودکانتان به کشیدن نقاشی روی دیوارها علاقه دارند، می توانید کاغذی بزرگ روی دیوار نصب کنید یا با به کارگیری یکی از ایده هایی که در کانال تلگرامی ما معرفی شده است، فضایی مخصوص به این کار برای آن ها ایجاد کنید و از این طریق از کثیف شدن بقیۀ دیوارهای خانه جلوگیری کنید. برای مشاهده این ایده از اینجا وارد کانال شوید.
از بین بردن خراش روی دیوار گچی
دیوارهای گپی آسیب پذیری بالایی در مقابل انواع سطوح سخت دارند و ممکن است به هر دلیل دچار انواع خش و خراش های عمیق بشوند. راحت ترین راه برای ترمیم خراش دیوارهای گچی، خرید یک ظرف بتونه آماده است. ظرف بتونه را باز کنید و بسته به عمق خراش، مقداری از بتونه را روی کاردک قرار بدهید و به آرامی داخل فرو رفتگی یا خراش را پر کنید. دقت کنید که اگر خراش خیلی عمیق است نباید تمام آن را همزمان پر کنید.
در چنین حالتی بهتر است بخشی از فرو رفتگی را پر کرده و صبر کنید تا کاملا خشک شود و سپس، دوباره روی آن را بتونه کنید. به این ترتیب خراش عمیقی که روی دیوار گچی شما ایجاد شده به خوبی پر می شود. پس از اتمام کار و خشک شدن بتونه، می توانید با سنباده نرم، روی آن بکشید تا سطحی صاف و یکدست ایجاد شود.
پر کردن سوراخ های کوچک روی دیوار
برای پوشاندن سوراخ های کوچک روی دیوار مانند جای میخ، می توانید از خمیر دندان استفاده کنید. به این ترتیب که خمیر دندانی با رنگ نزدیک به رنگ دیوار انتخاب کنید و به کمک گوش پاک کن سوراخ ها را با آن پر کنید. از آنجایی که وقتی خمیردندان در معرض هوا قرار می گیرد منقبض می شود، لازم است این کار را در چند مرحله، در زمان های مختلف تکرار کنید.
زدودن لکه چربی از روی کاغذ دیواری
یکی دیگر از چالش ها در خانه تکانی، تمیز کردن لکه های موجود روی کاغذ دیواری است. بعضی از این لکه ها ممکن است بر اثر برخورد دستان چربمان با دیوار ایجاد شده باشند. در اینجا برای از بین بردن لکه های چربی راهکاری آسان و کاربردی را به شما معرفی می کنیم.
دستمال حوله ای را روی لکه چربی قرار دهید و اتویی با درجه ی حرارت پایین را روی حوله بکشید تا چربی جذب دستمال شود. اگر لکه بزرگ است، هر از گاهی دستمال را تعویض کنید تا لکه به کاغذ بازنگردد.
2- ترمیم چوب ضربه خورده
برطرف کردن تورفتگی های سطوح چوبی
گاهی در اثر ضربه خوردن و برخورد با اجسام تیز یا سنگین فرورفتگی هایی روی سطوح چوبی ایجاد می شود. با راهکاری ساده می توانید این آثار را تا حدی از بین ببرید.
مقداری آب روی سطح ضربه خورده بریزید و منتظر بمانید تا جذب آن شود. پارچه یا حوله ای را مرطوب کنید و روی سطح قرار دهید. اتوی داغ را به مدت چند دقیقه روی پارچه قرار دهید تا آب موجود در چوب تبخیر شود و بافت های فشرده شده آزاد شوند و به حالت اول بازگردند.
ترمیم خراش های روی چوب
با استفاده از گردو و پارچه ای خشک، می توانید خط و خش روی سطوح چوبی را ترمیم کنید. به این صورت که گردو را به مدت چند دقیقه روی سطح مورد نظرتان بکشید تا خش های موجود روی آن از بین بروند. روغن طبیعی موجود در گردو، مخصوصاً گردوی تازه، می تواند به از بین بردن این خطوط کمک کند.
3- ترمیم رنگ در یخچال
پاک کردن زنگ زدگی از یخچال های سفید
برای از بین بردن آثار زنگ زدگی می توانید ابتدا با استفاده از اسپری «زنگ بر» یا «زنگ شور» زنگ زدگی فعلی را تا حدودی پاک نمایید. دقت کنید که بهتر است اسپری شامل اگزالیک اسید باشد تا تأثیر بهتری روی زنگ زدگی ها بگذارد. همچنین می توانید با دقت زیاد و با کمک فرد آشنا به مسأله، از ترکیب اگزالیک اسید و آب نیز استفاده کنید.
پس از پاک کردن زنگ زدگی:
اگر پس از تمیز کردن لکۀ زنگ زدگی نیاز به رنگ آمیزی داشتید می توانید با کمک نقاش ها و رنگ اکریلیک رویه یا حتی رنگ ماشین، یخچال را رنگ آمیزی کنید. امکان استفاده از سایر انواع رنگ نیز وجود دارد اما احتمال پوسته شدن و ریختن آن ها در آینده پیش می آید. به همین دلیل پیشنهاد ما به شما استفاده از فرایند هایی است که در خطوط بالاتر ذکر گردید. تصویر زیر نتیجه ای است که یکی از مخاطبان سایت پس از مشاوره با کارشناسان ما و انجام اقدامات بیان شده گرفته اند. اگر این نکات نتیجه بخش نبود، با جستجو در انجمن هایی مانند نی نی سایت می توانید از تجربه های افراد دیگر نیز بهره ببرید.
4- سطوح چرمی
از بین بردن خراش های روی سطوح چرمی
دستمالی پنبه ای را به روغن زیتون یا روغن بچه آغشته کنید و با حرکت دایره ای روی سطح چرمی بکشید. بعد از خشک شدن روغن اضافی را با پارچه تمیز کنید. توجه داشته باشید که این راه حل برای ترمیم خراش های سطحی کارایی دارد و ممکن است در از بین بردن خطوط عمیق تاثیر چندانی نداشته باشد.
در صورتی که با یک بار انجام دادن این کار خراش ها از بین نرفتند این فرآیند را چند بار دیگر تکرار کنید.
5- فرش
اثر پایه مبل و میز روی فرش
معمولاً پایه های باریک مبل ها و وسایل سنگین روی فرش ها یا موکت هایی که پرز بلند دارند فرورفتگی هایی ایجاد می کنند. این موضوع به خصوص زمانی که میخواهیم چیدمان وسایل را تغییر می دهیم بیشتر خودنمایی می کند.
برای از بین بردن این فرورفتگی ها، یک تکه یخ روی قسمت فرو رفته فرش قرار دهید و منتظر شوید تا ذوب شود. این کار باعث مرطوب شدن الیاف فرش می شود. سپس به کمک یک شانه پلاستیکی یا انگشتان دستتان، الیاف را به حالت اول برگردانید.
امیدواریم راهکارهای ارائه شده در این مطلب به شما ترمیم سطوح و وسایل آسیب دیده منزلتان کمک کرده باشد. اگر احتیاج به راهنمایی دارید حتماً سوال هایتان را از طریق مشاوره دکوراسیون سایت با کارشناسان ما در میان بگذارید.