در طراحی معماری و معماری داخلی، نمی توان از رنگ و اهمیت آن چشم پوشی کرد. رنگ به لحاظ روحی و ذهنی تاثیر بسیار زیادی بر انسان می گذارد. همچنین به لحاظ نکات معمارانه دارای ارزش های بسیاری است. اما این تمام مطلب نیست، رنگ به لحاظ فنی و عملی نیز نکات بسیار مهمی دارد. در این مطلب سعی داریم با نکاتی کوتاه به شما در انتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون و رنگ آمیزی خانه تان کمک کنیم. در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید. (این مطلب در مردادماه 98 به روز رسانی شده است)
رنگ ها به طور بالقوه در یک محیط ساخته شده تاثیر حس انگیزی روی افراد دارند. اگرچه چنین عکس العمل های ذهنی مربوط به ذهنیت و مخصوص هر فرد هستند، به طور کلی شواهدی در دست است که نشان می دهد رنگ های معین احتمال ایجاد احساس های معینی دارند و این جنبه باید در طراحی خارجی و همچنین داخلی مورد توجه خاص قرار گیرد.
تاثیر رنگ ها بر روان افراد در طراحی داخلی:
آبی: تاثیر آرام بخشی دارد به شرطی که زیاد تند نباشد.
سبز: تاثیری مشابه رنگ آبی دارد با این تفاوت که می تواند در طیف های رنگی گرم یا سرد دیده شود.
زرد: رنگی شادی بخش و محرک است و استفاده از آن در سطح وسیع برای مساحت های کم پیشنهاد نمی شود. اگر علاقه دارید در فضایی با مساحت کم از زرد استفاده کنید، بهتر است تنها مبل ها یا یکی از دیوارها را به این رنگ در بیاورید. اما برای خانه های وسیع امکان استفاده از این رنگ راحت تر است.
بنفش: (در محیط های کوچک) غنی و آرام بخش است.
قهوه ای: آسایش و آرامش بخش است اما استفاده از آن به تنهایی باعث ایجاد یکنواختی در فضا می شود و بهتر است از تن های رنگی مختلف آن استفاده کنید.
سفید: شادی بخش و محرک است و به شما این احساس را می دهد که در فضایی بزرگتر حضور دارید.
وقت گذاشتن برای انتخاب رنگ مهم است چون تقریبا به طور متوسط دو سوم از وقتمان را در محیط های بسته سپری می کنیم.
اهمیت رنگ فضاهای داخلی و نفوذ آن بر افراد زمانی روشن می شود که به این واقعیت توجه کنیم که تقریبا به طور متوسط دو سوم از وقتمان را در محیط های بسته سپری می کنیم.
برای آن که بتوانیم ارتباطی درست میان طبیعت خودمان با دکوراسیون داخلی خانه برقرار کنیم باید یاد بگیریم که ترس از متفاوت بودن با سایرین و خاص بودن را از خود برانیم. اکثر ما به افرادی شرطی تبدیل شده ایم ، اغلب خودمان را در محدوده ی رنگ های معقول، بی روح و خنثی و کمرنگ و بی رمق قرار می دهیم، در حالی که رنگ باید بروز درون ما باشد، با انتخاب رنگ های نادرست مانع بروز احساسات و خود واقعی مان می شویم. اگر می خواهید بدانید کدام رنگ ها بیشتر با هم تناسب دارند ، مطلب انتخاب رنگ های متناسب در طراحی داخلی را از دست ندهید.
برای انتخاب الگوی رنگ مناسب می توانید این سوالات را از خودتان بپرسید:
1- چه نوع فعالیتی قرار است در این مکان انجام شود؟
2- چه نوع رنگ های طبیعی در این مکان وجود دارد؟ به چوب و آجر و سنگ به کار رفته توجه کنید
3- به چه مقدار نور احتیاج است؟آیا این فضا اساسا مکانی روشن است یا تاریک؟
4- در اینجا مایل به داشتن فضایی گرم یا سرد هستید؟
5- آیا در پی ایجاد محیطی برانگیزاننده و شاد یا فضایی ساکت و آرام هستید؟
6- آیا مایلید فضای اتاق بزرگتر یا کوچکتر از اندازه ی عادی به نظر برسد؟
7- شکل اصلی اتاق چیست؟ آیا باریک و طویل یا کوتاه و پهن است؟
8- سقف اتاق بلند است یا کوتاه؟
پاسخ دادن به این سوالات به شما در انتخاب رنگ مناسب کمک به سزایی می کند. در سری مطالب بعدی انتخاب رنگ، به نکات دیگری که باید در این خصوص رعایت کرد می پردازیم. در ادامه مشاهده ی فیلم کوتاهی با نکات مهم و کاربردی در انتخاب رنگ را به شما توصیه می کنیم. شاهده ی فیلم کوتاه : نکات کاربردی برای انتخاب رنگ
در این فیلم کوتاه ، طراح حرفه ای «نوئل پارکز» کاربردی ترین نکاتی که برای انتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون خانه تان لازم دارید را بیان کرده است. اگر در انتخاب رنگ مناسب برای خانه یا محل کارتان شک دارید و اگر نمی دانید زمانی که به فروشگاه رنگ رفتید باید به چه نکاتی توجه کنید، حتما این فایل ویدیویی با زیرنویس فارسی را تماشا کنید.
اصطلاح شناسی رنگ در دکوراسیون داخلی
میزان روشنی
به درجه ی تفاوت رنگ از سیاه به عنوان «تیره ترین» و سفید در «روشن ترین» انتهای طیف رنگ نسبت داده می شوشد.
خلوص رنگ(سیری یا اشباع)
خاصیتی از رنگ است که میزان تفاوت بین یک رنگمایه معین و خاکستری خنثی را تعیین می کند.
شدت رنگ
قدرت یا نیروی یک رنگ است. جایی که رنگ های اشباع شده از چرخه ی رنگ ، شدید ترین(سیرترین) آن ها به نظر می آیند.
سایه ی رنگ
ویژگی ای از رنگ است که با آن می توان یک رنگ به خصوص را از یک رنگ دیگر با همان روشنی و خلوص تشخیص داد.بر اساس ترتیب رنگ ها بر روی یک چرخه شبیه به قطب نما، سایه ی یک رنگ، جهت آن رنگ نامیده می شود.
امیدواریم مطالعه ی این مطلب به شما در انتخاب رنگ مناسب برای فضای نشیمن منزلتان کمک کرده باشد. چنانچه این مطلب برای شما کافی نیست یا سوالی ذهن شما را به خود مشغول کرده است، از طریق بخش مشاوره با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را با کارشناسان ما در میان بگذارید.
منبع اصل فایل ویدیویی : dunnedwards.com