در سری مطالب قبلی رنگ ها چگونگی انتخاب رنگ و انتخاب رنگ سقف پرداختیم. در این مطلب به بیان کلیاتی در خصوص رنگ اتاق نشیمن خواهیم پرداخت و در ادامه نمونه هایی از تصاویر چیدمان و رنگ آمیزی اتاق نشیمن قابل مشاهده خواهد بود. (این مطلب در مردادماه 98 به روز رسانی شده است)
نکته ی مهمی که لازم است به هنگام طراحی رنگ در دکوراسیون فضاها مد نظر داشت، این است که رنگ ها معمولا در فضاهای وسیع، غلیظ تر به نظر می رسند.
بهتر است برای سقف ها رنگ روشن تری در مقایسه با سایر بخش های اتاق انتخاب کنید.این کار خصوصا در شب و نبود منبع نور طبیعی به حفظ نور کمک می کند.رنگ های رایج برای سقف ها عبارتند از سفید، یا سفید مایل به خاکستری یا زرد. در صورتی که مایل باشید سقف کوتاه تر از ارتفاع واقی به نظر برسد، می توانید از رنگی تیره تر از سایر بخش های اتاق انتخاب کنید.در خصوص انتخاب رنگ سقف حتما این مطلب را بخوانید.
رنگ اتاق نشیمن را می بایست بر اساس رنگ های طبیعی موجود در اتاق انتخاب نمود.
رنگ های رایجی که برای دیوار ها به کار می روند بین رنگ های روشن، متوسط و سفید متغیرند. دلیل انتخاب چنین رنگ هایی این است که بتوان از نور، بیشترین بهره را برد. اما اگر امکان ورود نور به داخل اتاق وجود دارد، میتوان از رنگ های تیره تر استفاده کرد.
رنگ کف اتاق ها معمولا بین رنگ های متوسط و تیره متغیر است و گاه نیز به روشنی دیوار ها می باشد. نکته ی مهم در انتخاب رنگ کف اتاق ها این است که رنگ مورد نظر به حد کافی برای نشان ندادن چرک و لک و فرسودگی تیره باشد. اگر به استفاده از رنگ های روشن علاقه دارید، سعی کنید این رنگ را در محل های کم رفت و آمد استفاده کنید.
نکات مهم در انتخاب رنگ اتاق نشیمن و پذیرایی
رنگ های اتاق نشیمن را می بایست بر اساس رنگ های طبیعی موجود در اتاق انتخاب نمود. در وهله اول باید رنگ کف اتاق، شومینه، آجرها یا کارهای سنگی را مورد توجه قرار داد و از تضاد قوی میان سیاه آمیخته های تیره و روشن پرهیز کرد. چرا که تضاد ها باعث جلب توجه می شوند و چون معمولا چنین اتاقی را به مطالعه، استراحت، گوش دادن موسیقی و گفتگو اختصاص می دهیم، میل نداریم هیچ موردی موجب پریشانی حواس ما شود.
پیشنهاد ما این است که پرده یا کرکره هایی را انتخاب کنید که تضاد کمتری با رنگ دیوار همجوار خود داشته باشند. به عنوان اصلی کلی توصیه می شود برای رنگ مبلمان، قالیچه ها و رویه ی صندلی ها از درجاتی تیره تر از رنگ دیوار ها استفاده کنید. با این کار طرح اصلی اتاق نشیمن با رنگ ها در هم می آمیزد، بدون آن که تضاد فاحشی میان آن ها به چشم بخورد.می توانید با برگزیدن رنگ هایی مناسب برای وسایلی چون گلدان،آباژور و گیاهان تزیینی، سایه روشن های موثری به اتاق اضافه کنید.
البته نمی توان از این مساله غافل شد که هر فضا و هر خانواده نیازمند اصولی خاص خود است و نمی توان حکمی کلی برای اتاق نشیمن تمام خانه ها بیان کرد. مسائل ذکر شده تنها کلیاتی برای کمک به تصمیم گیری بهتر شما هستند. اما اگر همچنان فکر می کنید تصمیم گیری برایتان ممکن نیست، به بخش مشاوره ی سایت ما مراجعه کنید تا همکاران ما به صورت رایگان به شما در تصمیم گیری بهتر کمک کنند.
منابع:
کتاب اصول و مبانی رنگ شناسی در معماری و شهرسازی
homedecoratio.com
amywroteit.com
charlestonhomeshows.com