در یکی از مطالب پیشین مجله به طور مفصل در مورد دیوار شاخص و نحوه ایجاد دیوار کانونی صحبت کردیم؛ گفتیم دیوار شاخص، دیواری است که کاراکتری خاص دارد و در رنگی متفاوت یا با پوششی متفاوت نسبت به بقیه ی دیوارهای خانه نمایش داده می شود. شاخص کردن یک دیوار علاوه بر کارکردهای مختلفی که می تواند داشته باشد، راهی بسیار مناسب و مقرون به صرفه برای ایجاد جذابیت در فضایی یکنواخت و ایجاد تغییر در دکوراسیون منزل است.
در این سری مطالب به معرفی چند نمونه از مصالح مناسب دیوار شاخص در منزل خواهیم پرداخت، در ادامه با ما همراه باشید.(توجه داشته باشید که قیمت های ذکر شده مربوط به بهمن ماه 96 هستند.)
1- دیوارپوش سه بعدی
یکی از مصالح مناسب دیوار شاخص ، دیوارپوش سه بعدی یا همان تری دی پنل از جنس سلولز یا نانو پلیمر است. این دیوارپوش دارای بافتی برجسته است، به همین دلیل ظاهری متفاوت با سایر دیوارپوش ها دارد و در صورتی که نورپردازی مناسبی روی آن صورت بگیرد، طرح سه بعدی دیوارپوش جلوه ی بیشتر و جذاب تری خواهد داشت. تری دی پنل ها در طرح های متنوعی موجود اند.
دیوار پوش های سه بعدی در حالت عادی و استاندارد، خام و بدون رنگ هستند؛ اما می توان آن ها را هنگام نصب با توجه به سلیقه افراد رنگ آمیزی کرد. از این محصول جهت پوشش سقف نیز استفاده می گردد.
* ابعاد استاندارد پانل ها:
240*120 (داخلی و خارجی)
270*120 (فقط داخلی)
* وزن هر پنل: 250 -300 گرم
* نصب دیوارپوش سه بعدی
برای نصب این دیوارپوش نیازی به زیرسازی خاص و یا فریم و شبکه بندی نمی باشد چرا که این پنل ها به صورت مستقیم، روی هر سطح صافی قابل اجراء هستند.
پیش از نصب دقت داشته باشید که سطح دیوار مورد نظر تمیز باشد و هیچ گونه آلودگی یا چربی ای نداشته باشد. علاوه بر این برای نصب بهتر آن سطح دیوار باید کاملا صاف و یکدست باشد . سطوح گچکاری شده (سفید کاری شده)، دیوار از پیش رنگ شده، دیوار یا سقف کناف شده، سطوح MDF یا نئوپان، کاشی، سنگ و سرامیک از جمله زیر کارهای مناسب جهت نصب پنل های سه بعدی می باشند.
این دیوار پوش ها پس از نصب بر روی دیوار درزگیری شده و به رنگ های دلخواه با قلم مو یا رنگ پاش رنگ آمیزی می گردند.
* نگهداری و نظافت دیوارپوش سه بعدی
گرد و غبار روی پنل ها را به راحتی با یک پارچه خشک پاک می شوند. درصورت نیاز، می توان از یک پارچه مرطوب نیز استفاده کرد.
در صورت وارد آمدن آسیب احتمالی به بخشی از دیوارپوش می توان پنل آسیب دیده را با یک پنل جدید تعویض نمود.
* قیمت خرید:
150-400 هزار تومان برای هر متر مربع پنل خام
* فضاهای پیشنهادی برای اجرا:
– واحدهای مسکونی: دیوار پشت تلوزیون- دیوار شاخص در پذیرایی، غذاخوری، نشیمن و اتاق خواب- فضای ورودی- آشپزخانه
– واحدهای تجاری: اجرای ویترین-دیوارداخلی واحد – سقف ها
– واحدهای اداری: اتاق جلسات- دفاتر مدیران
2- دیوارپوش چرمی برای ایجاد دیوار کانونی
دیوارپوش های چرمی از جمله مصالحی هستند که قدرت فضاسازی بالایی دارند و فضایی گرم و لوکس ایجاد می کنند. چرم ها با داشتن تنوع زیاد در طرح و رنگ می توانند با هر دکوراسیونی سازگار باشند.
این دیوار پوش ها به صورت رول، پنل و تایل چرمی در بازار موجوند. مدل رولی مانند کاغذ دیواری نصب می شود. معمولا چرم های رولی در سطوح منحنی، ستون ها و مواردی که نیاز باشد کل دیوار پوشش داده شود کاربرد دارند. در صورتی که تمایل داشته باشید قسمتی از دیوار را با این دیوارپوش بپوشانید، می توانید از انواعی که به صورت پنل و تایل تولید می شوند، استفاده کنید. پنل های چرمی ابعاد متنوعی دارند و دارای سطح صاف یا محدب می باشند.
دیوار پوش های چرمی در کنار مبلمان و عناصری از جنس چوب طبیعی، خز، برنز و مس هم نشینی بسیار خوبی دارند.
* نصب دیوارپوش چرمی
دیوار پوش چرمی پیش از نصب نیاز به زیرسازی مناسب دارد. زیرسازی نوع رولی آن، همانند کاغذ دیواری می باشد. در صورتی که از پنل یا تایل های چرمی استفاده می کنید، باید از نصاب پنل های کامپوزیتی کمک بگیرید؛ چون این پنل ها به دیوار پیچ و رول پلاک می شوند.
* قیمت خرید:
قیمت هر متر مربع دیوارپوش چرمی حدود 60 تا 70 هزار تومان است.
* فضاهای پیشنهادی برای اجرا:
– دیواره پلکان
– بدنه در
– ایجاد دیوار کانونی پشت تلویزیون
– دیوار شاخص غذا خوری، نشیمن، پذیرایی، اتاق کار و اتاق خواب
– دیوار شاخص در فضاهای اداری، دفاتر کار
3- بتن اکسپوز (PEC)
بتن اکسپوز، به عنوان یک متریال خاص در دنیای معماری مدرن و دکوراسیون داخلی بسیار پرکاربرد است. این مصالح به صورت پنلهای پیش ساخته بتنی عرضه می شود که در نمای خارجی یا دیوارهای داخلی مورد استفاده قرار می گیرند. سطح این بتن میتواند کاملاً صاف و صیقلی یا مُکدار (دارای خلل و فرج) باشد. این مصالح دارای افزودنیهایی است که کارایی آن را در تحمل شوکهای حرارتی و مقاومت در برابر جذب آب سطحی بالا میبرد. سطح بتن، سطح نهایی کار بوده و بر روی آن پوشش یا مصالح دیگری اجرا نمیشود.
بتن اکسپوز برای فضاهایی به سبک مدرن مناسب است. از آنجایی که بتن ماهیت سردی دارد، بهتر است در ترکیب با مصالحی به کار رود که به فضا گرما می بخشند و حس و انرژی دکوراسیون را متعادل می کنند.
امروزه بتن اکسپوز به صورت طرحدار، در ترکیب با فلز و به صورت تایل با طرح های بسیار متنوع نیز تولید می شود. مثل کاشی های بتن هوشمند که که دارای اشکال نرم و ارگانیک هستند و در ابعاد مختلف موجودند.
یکی دیگر از راه های ایجاد طرح و بافت روی دیوار بتنی استفاده از رنگهای های گلاس (High Gloss) می باشد.
* انواع بتن اکسپوز موجود در بازار:
بتن اکسپوز مسی
بتن اکسپوز مدل ساده
بتن اکسپوز پلکسی
* قیمت خرید:
شروع قیمت هر پنل از: 49 هزار تومان
* فضاهای پیشنهادی برای اجرا
– فضاهای اداری و تجاری با دکوراسیون مدرن
-ایجاد دیوار کانونی در پذیرایی، نشیمن، غذاخوری و اتاق خواب
– دیوار پشت تلویزیون و دیوار شومینه
– راهرو و راه پله
امیدواریم با مطالعه ی این مطلب اطلاعات مفید و مناسبی را در خصوص مصالح مناسب دیوار شاخص و نحوه ایجاد دیوار کانونی دریافت کرده باشید. چنانچه مساله ای ذهن شما را به خود مشغول کرده است، از طریق بخش مشاوره با ما در ارتباط باشید تا کارشناسان ما در زمانی مناسب پاسخگوی سوالاتتان باشند.
منابع:
3dwallpanels.com.au– decor-zoom.com–thespruce.com
interiorsbystudiom.co–keleenleathers.com– homedit.com
- تمامی مطالب مجله ی انستودیوز پس از ترجمه توسط هیات تحریریه تکمیل می شوند و نکات مناسب خانواده های ایرانی به آن ها اضافه می شود.