در نظر گرفتن فضایی به عنوان دفتر کار در اکثر خانه های امروزی ضروری است و دکوراسیون دفتر کار خانگی به همین سبب اهمیت دارد. این فضا می تواند در هر خانه استفاده و تعریف معینی داشته باشد. ممکن است شما بخشی از کار خود را در خانه انجام دهید و یا در طول روز زمانی را به مطالعه و پژوهش اختصاص دهید. حتی در غیر این صورت با توجه به پیشرفت تکنولوژی و حضور حداقل یک کامپیوتر در هر خانه، شما نیاز به فضایی برای استفاده از آن خواهید داشت.
چنانچه قصد دارید زمان زیادی را در دفتر کار خانگی تان سپری کنید، بهتر است محیطی دلپذیر برای خود خلق کنید تا از این زمان لذت ببرید و بیشترین کارایی را داشته باشید. ما در این مطلب به نکاتی برای طراحی اتاق کاری مناسب در منزل اشاره می کنیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
1- انتخاب موقعیت مناسب فضای کار
برای تعیین موقعیت مناسب ابتدا باید چند عامل را در نظر بگیرید:
- قصد دارید چقدر از فضایتان را به اتاق کار اختصاص دهید؟ آیا یک اتاق جداگانه برای آن در نظر گرفته اید یا اتاق کار شما بخشی از فضایی با فعالیت های دیگر است؟
- در صورتی که بخشی از یک اتاق را برای این کار در نظر دارید، بهتر است به رفت و آمدها و توانایی خود برای مقابله با عوامل مزاحمی که حواستان را پرت می کند توجه کنید. آیا شما در فضایی که فعالیت های مختلف در آن صورت می گیرد، می توانید تمرکز کنید و عملکرد مناسبی داشته باشید؟ یا اینکه بهتر است دفترتان در یک فضای کاملا آرام باشد؟
- آیا ارباب رجوع خواهید داشت و احتیاج دارید فضایی را برای نشستن و مسیری برای رفت و آمد آن ها در نظر بگیرید؟
اگر یک اتاق جداگانه را به دفتر کار اختصاص می دهید بهتر است اتاقی را انتخاب کنید که دور از فضای عمومی منزلتان و اتاق کودکان باشد تا بتوانید به راحتی در آن تمرکز کنید. در حالتی که فضای کارتان بخشی از اتاقی دیگر است می توانید با روش های مختلف، مانند استفاده از پارتیشن های جدا کننده، محدوده ی آن را مشخص کنید. در یکی از مطالب پیشین سایت به ایده هایی برای جداسازی فضاهای منزل پرداخته ایم. اگر قصد این کار را برای زیباتر شدن دکوراسیون دفتر کار خانگی تان دارید پیشنهاد می کنیم پیش از هر اقدامی حتما این مطلب را مطالعه کنید.
2- زیبایی فضا را قربانی عملکردش نکنید.
میز کارتان ، قفسه ها و انبار باید در خدمت شما باشند، نه چیز دیگر. روند کاری تان و آنچه شما نیاز دارید که دم دستتان باشد را قبل ازانتخاب و خرید مبلمان در نظر بگیرید، و سپس به دنبال قطعاتی باشید که هم زیبا و هم کاربردی باشند. دکوراسیون و مبلمان دفترکار خانگی باید مکمل اتاق های دیگر خانه تان باشد. اگر دکوراسیون منزل شما سنتی است میز وصندلی و وسایل چوبی گزینه ی مناسبی برای شماست و اگر دکوراسیون منزل شما مدرن است می توانید از مبلمان فلزی و آثار هنری مدرن استفاده کنید.
3- در انتخاب صندلی مناسب دقت کنید.
شما بیشتر وقتتان را با نشستن روی صندلی اداری تان می گذرانید. در نتیجه این صندلی ها باید راحت، دارای ارگونومی استاندارد برای شما و در عین حال زیبا باشند. تا تاثیر مناسبی روی دکوراسیون دفتر کار خانگی شما بگذارند.
4- دیوار را با رنگ مورد علاقه تان رنگ کنید.
رنگ هایی که معمولا در اتاق کار و فضاهای اداری مورد استفاده قرار می گیرند، مثل سفید، بژ و خاکستری را فراموش کنید. شما به رنگی نیاز دارید که به شما انرژی بدهد، موتور کاریتان را تقویت کند و سبب افزایش بازده کاری شما شود. برای برخی افراد ، رنگ های شاد و روشن مانند زرد، نارنجی یا صورتی این کار را انجام می دهد. برخی نیز نیاز به یک سایه آرام بخش از رنگ هایی که در طبیعت موجودند مثل سبز و آبی، برای هرچه بهتر انجام دادن کارهایشان دارند. در مورد اینکه چگونه رنگ ها می توانند روی خلق و خوی شما تاثیر بگذارند حتما تحقیق و مطالعه کنید.
5- برای خودتان چشم انداز بوجود بیاورید.
بهتر است زمانی که چشم از صفحه ی کامپیوتر بر می دارید، چیزی جالب تر از یک دیوار خالی را ببینید، حتی اگر عاشق رنگ دیوار باشید. ایده آل ترین حالت استفاده از نور و منظره ی طبیعی پنجره است، اما اگر اتاق شما پنجره ندارد، می توانید تابلوی زیبایی روی دیوار بالای میز آویزان کنید و یا اینکه صندلی تان را روبروی در قرار دهید.
6- لوازم جانبی مناسب به فضا اضافه کنید.
وسایل جانبی ای که موجب افزایش احساس راحتی شما در دفترکار خانگی تان می شود را به فضا اضافه کنید. مانند یک لیوان شکیل و دوست داشتنی برای گذاشتن مدادهایتان، یک دفتر یاداشت فانتزی و مد روز یا یک سبد زباله ی تزئینی. می توانید با استفاده از پارچه ای زیبا و متناسب با دکوراسیون اتاق، یک تابلوی اعلانات برای دیوار اتاقتان بسازید و یا طبقه های کتاب هایتان را پشت پرده های ساخته شده از همین پارچه ها پنهان کنید. تابلوهایی الهام بخش که به شما انرژی خوبی منتقل می کنند را بر روی دیوار آویزان کنید، خواه به سادگی قاب نقاشی فرزندتان باشد یا یک نقاشی کلاسیک. گیاهان تزئینی کوچک نیز می توانند تاثیر مثبتی روی حال و هوای اتاق داشته باشند و دکوراسیون دفتر کار خانگی را تکمیل کنند.
7- فضا را به صورت عمودی و افقی سازماندهی کنید.
بسیاری از دفترهای خانگی خیلی بزرگ نیستند، بنابراین استفاده مفید از فضا بسیار مهم است. می توانید باکس یا طبقه هایی روی دیوار نصب کنید تا کاغذها و پوشه ها و لوازم کوچک از روی میز برداشته شوند. فایل های عمودی روی میز به شما کمک می کنند که کاغذهای مهم را در دسترس داشته باشید. اگر می خواهید برگه ها را روی هم تلنبار کنید، یک سبد بخرید و نامه ها، یادداشت ها و کاغذهای در حال بررسی را درون آن بگذارید.
8- استفاده از تجهیزات و فناوری را سازماندهی کنید.
راهکار های زیادی برای زیباسازی وسایلی مانند کامپیوتر، چاپگر، و تلفن وجود ندارد، اما می توانید سیم های بدمنظر و بد نمای آن ها را مخفی کنید. ابتدا از اینکه تجهیزاتتان در نزدیکی پریز برق باشند مطمئن شوید. همچنین باید دسترسی آسان باشد تا به راحتی بتوانید آن ها را از پریز جدا کنید. حال به دنبال ایده ها و وسایلی برای سازماندهی و مرتب کردن این سیم ها باشید. برای مثال می توانید سیم های روی میز را درون یک کاور(جعبه های نگهداری از سیم ها) قرار دهید.
9- فضا باید نور کافی و مناسب داشته باشد.
مطمئن شوید دفترتان دارای نور کافی و مناسب باشد تا دچار فشار چشم و سردرد نشوید. همیشه توجه کنید که نور از کدام سمت می تابد. اگر نور از پشت سر شما می تابد احتمالا مانیتور شما نور را به چشمانتان باز می تاباند و خیرگی نامناسبی خواهید داشت. به همین ترتیب باید دقت کنید که سایه های ناخواسته ای که چراغ ایجاد می کند مزاحم شما نباشیند. مثلا اگر راست دست هستید، ممکن است با قرار دادن چراغ در سمت راست خود باعث شوید سایه دستتان روی کاغذ بیفتد. در این مورد به محل پنجره و سایه اندازی آن هم دقت کنید. در محیط های کاری که طراحی اتاق کار با توجه به دریافت نور مناسب صورت گرفته است، افراد دیرتر خسته می شوند و انرژی بیشتری دارند.
10- به حس شخصی تان در طراحی اتاق کار توجه کنید.
حس خوب شما از محیط می تواند با هر چیزی ایجاد شود؛ یک شیء مقدس، چیزهای زیبا و ارزان اما ارزشمند، یک اثر هنری الهام بخش، یک عکس خاص روی میز کارتان و… پس سعی کنید در طراحی اتاق کار از چیزهایی که انگیزه شما را برای کارهایی که باید انجام دهید زیاد می کند کمک بگیرید.
ایده هایی برای طراحی اتاق کار در خانه های کوچک
اگر نمی توانید اتاقی را به طور کلی به این کار اختصاص دهید، در منزلتان به دنبال فضاهای بدون استفاده بگردید. برای مثال فضای زیر پله، گوشه ی نشیمن، یا فرورفتگی بین ستون و دیوار می توانند فضاهای مناسبی برای برپایی یک دفتر کار باشند. حتی اگر یک کمد دیواری بزرگ با عمقی مناسب دارید، می توانید بخشی از آن را به محل کارتان تبدیل کنید!
امیدواریم با مطالعه ی این مطلب اطلاعات کاربردی و مناسبی را دریافت کرده باشید. چنانچه به اطلاعات بیشتری نیاز دارید یا سوالی ذهن شما را به خود مشغول کرده است، از طریق بخش مشاوره با ما در ارتباط باشید تا کارشناسان ما در زمانی مناسب شما را راهنمایی کنند.
منبع:
- تمامی مطالب مجله ی انستودیوز پس از ترجمه توسط هیات تحریریه تکمیل می شوند و نکات مناسب خانواده های ایرانی به آن ها اضافه می شود.