در سلسله مطالب اصول طراحی داخلی در مورد تعادل بصری صحبت شد. در این نوشته نوبت به اصل دیگری به نام ریتم یا ضرب آهنگ می رسد.
ریتم را می توان الگویی در تکرار یا حرکت یک سری عناصر در نظر گرفت. ریتم می تواند شنیده شود، همچون موسیقی، افتادن قطرات آب، ریتم می تواند دیده شود، وقتی در پیاده رو قدم می زنید، خطوط جدول کنار خیابان و قدم های شما. ریتم در محیط طبیعی و مصنوع اطراف ما به سه شکل حرکت تکراری، تناوبی و تصاعدی به وجود می آید. در طراحی داخلی از این سه روش ایجاد ریتم برای بیان نظم، تأکید و هدایت چشم بیننده استفاده می شود.
تکرار در دکوراسیون چگونه ایجاد می شود؟
ساده ترین روش ایجاد ریتم تکرار عناصر طراحی مثل خط ، نقطه، رنگ و یا هر مفهوم و عنصر دیگری، به روشی منظم و قاعده مند است.
تناوب در طراحی داخلی چطور تعریف می شود؟
با قرارگیری عناصر با نظم و الگویی خاص در کنار هم به صورت تناوبی و به نوبت نیز می توان نوعی از ریتم را به وجود آورد. آن الگو می تواند به صورت ABCABC یا ABBABB باشد.
تصاعد در معماری به چه معناست؟
روش دیگر ایجاد ریتم نه تکرار چند عنصر و نه قرارگیری عناصر به صورت نوبتی و یا تناوبی بلکه به صورت حرکت تصاعدی و رو به جلو عناصر است. تغییر تدریجی رنگ عناصر از آبی به سبز و سپس زرد و قرمز، و یا تغییر تدریجی ابعاد عناصر در کنار هم از کوچک به بزرگ و مواردی از این دست جزء این دسته از ریتم هستند.
در طراحی داخلی ریتم یعنی تکرار عناصر مختلف به روش های مختلف به منظور ایجاد حرکت در فضا، گاهی این ریتم در فضا بسیار شاخص است و مسیر حرکت افراد را تعیین می کند و آنها را به جهت خاصی هدایت می نماید و گاهی نیز آن قدر کم رنگ است که افراد متوجه آن نمی شوند و شاید به طور ناخودآگاه حرکت نگاه شان را تغییر دهد.
در سری مطالب اصول طراحی داخلی به مواردی مانند تعادل، ریتم و تأکید نیز پرداخته ایم که پیشنهاد می کنیم آن ها ار مطالعه کنید. امیدواریم این سری مطالب برای شما مفید بوده باشد. اگر پرسشی در خصوص این موضوعات دارید حتما آن ها را از طریق بخش کامنت ها با ما در میان بگذارید.