سوال من در رابطه با چیدمان فضای نشیمن و پذیرایی و رنگ آنها است.وسایل مورد نظر برای این دو فضا یک میز نهارخوری 8 نفره، یک نیم ست پذیرایی 7 نفره(یک کاناپه 3 نفره و 4 مبل تک) و مبلمان نشمین(مبلمان نشیمن هنوز خریداری نشده و امکان خرید مدل های مختلف از جمله مبلمان ال شکل وجود دارد) می باشد.همچنین با توجه به وجود یک درب اضطراری، جهت پوشاندن آن یک ویترین در نظرگرفته شده است. فضای نزدیک به ورودی (دور از پنجره ها)با توجه به دیوار طراحی شده، برای تلویزیون در نظرگرفته شده ولی به نظر من می تواند به عنوان فضای ست پذیرایی یا نهارخوری نیز استفاده گردد. چوب مبلمان استیل خریداری شده به رنگ گردویی و پارچه آن هنوز انتخاب نشده(تمایل به رنگ های روشن داریم). کانتر جزیره ای آشپزخانه متحرک و قابل جابجایی است با توجه به محل قرارگیری اجاق گاز (روبروی کانتر جزیره ای) استفاده از نوعی جداکننده فضا جهت پوشاندن دید به آشپزخانه مورد استقبال است با توجه به تعداد پنجره ها طرح، نوع (کوتاهی و بلندی) و رنگ مناسب برای پرده ها چیست؟ سعی بر آن است تا با توجه به کوچکی فضا طراحی به گونه ای انجام گیرد که فضا بزرگتر به نظر آید.
پرسیده شده توسط:
کاربر مهمانپرسیده شده در:
9 مهر 1395پاسخ داده شده در:
همان روزتعداد بازدید:
3797سلام دوست گرامی
بسیار خوشحالیم که شما را در جمع مخاطبان انستودیوز می بینیم.
با توجه به سوال و تصاویری که برای ما ارسال نموده اید، پاسخ خود را به دو بخش تقسیم بندی نموده ایم. در بخش اول به عرصه بندی فضا و جانمایی مبلمان مد نظر شما می پردازیم و بخش دوم را به پیشنهادات در زمینه انتخاب رنگ مناسب اختصاص خواهیم داد.
بخش اول :
در این قسمت نگاه کلی به عرصه بندی فضاهای مسکونی خواهیم داشت.
تعریف عرصه:
به تعدادی از فضاها و عملکردهای سازگار که با هم وابستگی معمــاری داشته و در بخش مشخصی از نقشه طرح مکان یابی گردند، عرصه گویند.
عرصه خصوصی عبارتند از : اتاق خواب – حمام – اتاق کار – اتاق مطالعه
عرصه خانوادگی عبارتند از : غذا خوری – آشپزخانه – هال – نشیمن
عرصه پذیرایی عبارتند از : پذیرایی – نهارخوری
عرصه خدماتی عبارتند از : پارکینگ – موتورخانه – انبار
عرصه فضای باز عبارتند از : باربیکیو
فضای خصوصی :
استفاده از آن محدود به افراد خاصی است و رفت و آمد اشخاص دیگر (مانند مهمان) تنها با اجازه گرفتن امکان پذیر است. بنابراین می توان اتاق خواب ها را در این دسته جانمایی نمود. ایــــن بخش از ساختمان به عنوان خصوصی ترین و آرام ترین بخش خانه محسوب می گردد که به فضـــــــاهای خانوادگی نظیر نشیمن و آشپزخانه نزدیک می باشد. این فضا معمولأ به طور مستقل و دور از پذیرایی میهمان طراحی می شود.
عرصه خانوادگی:
شامل فضای نشیمن و آشپزخانه میـباشد . چنین فضایی علاوه بر آنکه امکان جریان یافتن اعمال مختلف زندگی خانواده را میدهد، اغلب فعالیتهای فردی را نیز سبب میشود. این «فضای زندگی» عنصر اصلی فضای سکونت خانوار سنتی است.
تجهیزات این فضا عبارتند از: فرش، تلویزیون، رادیو، میز، گنجه ظروف، وسیله تکیه دادن، گل، گلدان و وسایل گرمایش و سرمایش. در این فضاهای سکونت، ایوان یا حیاط در فصولی خاص به عرصه مشترک تبدیل میشود.
عرصه پذیرایی و مراسم :
فضاهای عمومی خانه شامل پذیرایی، غذاخوری و ورودی وسیله ارتباط بیــــن اعضـــای خانواده، افراد فامیـــل، دوستان و همسایگان میباشد.
عرصه خدماتی و پشتیبانی :
راحتی و آسایش زندگی در یک خانه بستگی به پیش بینی و طراحی عناصر خدماتی مورد نیاز مانند : پارکینگ، انبار، موتورخانه و زیرزمین دارد . اگرچه یک خانه ممکن است فقط یکی از این عناصر را داشته باشد.
با توجه به تعاریفی که در قسمت عرصه بندی فضا ارائه نمودیم و دیگر نکات کلیدی ذکر شده، به جمع بندی اطلاعات می پردازیم:
1- جانمایی عرصه خانوادگی: به دو دلیل می توان گفت بهترین فضا برای فضای نشیمن فضای مجاور درب های ورودی اتاق خواب است. زیرا الف: این فضا به عنوان فضای خانوادگی محسوب شده و باید در مجاورت اتاق خواب ها و آشپزخانه قرار گیرد ب: بهترین مکان برای جانمایی تلویزیون دیوار A می باشد که به علت دوری از پنجره ها مکان مناسبی می باشد. (همان طور که می دانید قرار دادن تلویزیون در جلوی پنجره، مقابل و مجاور آن موجب افزایش فشار به چشم می گردد. البته این مشکل با استفاده از پرده های ضخیم قابل حل است اما چون ما می خواهیم از نور طبیعی بهره مند گردیم پس سعی در جانمایی تلویزیون در مکان هایی غیر از مکان های نامبرده می کنیم.)
2- جانمایی عرصه پذیرایی و یا عمومی: با توجه به تعریف این نوع عرصه سعی می کنیم این عرصه را در دورترین قسمت خانه نسبت به فضای خصوصی، درب های اتاق خواب قرار دهیم تا در صورت باز و بسته شدن درب اتاق خواب نخواهیم مهمان ها را دعوت به تماشای این عرصه خصوصی بکنیم.
با توجه به نکاتی که در بالا مطرح شد ما طرح زیر را برای منزل شما پیشنهاد کرده ایم:
علت انتخاب نوع مبلمان:
A: چیدمان قسمت A مربوط به بخش پذیرایی است که با توجه به ست استیل خریداری شده که شما فرموده اید چیدمان شده است.
B: نقطه تمرکز این بخش از فضا، تلویزیون می باشد که ما چیدمان وسایل و مبلمان را در اطراف آن انجام داده ایم. اگر این نقطه تمرکز به دیوار تکیه داشته باشد و مبلمان دور از دیوارها چیده شوند، فضایی خودمانی و گرمتر ایجاد می گردد .
از دلایل انتخاب مبل ال شکل در این منطقه جداسازی بهتر این فضای خانوادگی از دیگر فضا ها می باشد.
پیشنهاد می شود در این قسمت از مبلمان راحتی استفاده شود.
C: ما می توانیم با قرار دادن ماهرانه مبلمان، شبه دیواری میان دو بخش یک فضا ایجاد کنیم. با قرار دادن کاناپه ال شکل به طوری که پشت به محل غذا خوری باشد دو بخش اتاق را از یکدیگر جدا کرده ایم و فضای تعریف شده را برای میز ناهار خوری به وجود آورده ایم. ما در این طرح سعی کرده ایم که چیدمان ست فضای A به سمت فضای ناهارخوری باز باشد تا بتوان در صورت نیاز به صندلی بیشتر ار صندلی های میز ناهارخوری که می تواند ست با سرویس فضای A باشد استفاده نماییم.
D: برای کاهش دید از فضای A به فضای D با توجه به درخواست شما پارتیشن متحرک و یا ثابت را پیشنهاد می کنیم که می توانید به سلیقه خود و نوع روابط شما با مهمان هایتان پارتیشن های متحرک را باز یا بسته نگهدارید.
بخش دوم- انتخاب رنگ مناسب:
در این بخش به مواردی می پردازیم که می تواند در انتخاب طرحی مناسب برای منزل شما با توجه به درخواستی که در زمینه بزرگتر نشان دادن فضای خانه داشتید یاری رساند.
1- تا جایی که امکان دارد نور طبیعی بیشتری را وارد اتاقتان کنید تا فضا را بازتر جلوه دهید. با وجود پنجره های بزرگی که در فضای پذیرایی شما وجود دارد استفاده از این آیتم امکان پذیر است. از اینرو استفاده از پرده های ضخیم و چندلایه پیشنهاد نمی گردد.
همچنین بلند بودن پرده موجب خطای دید و بلندتر به نظر رسیدن سقف می شود که این عامل موجب بزرگتر به نظر رسیدن فضا می گردد.
2- سعی کنید رنگی که برای پرده انتخاب می کنید چندان متضاد با رنگ دیوار و دیگر لوازم منزل نباشد.
3- کاناپه و مبل هایی که پایه های بلند دارند حس نور و فضا ایجاد می کنند به همین دلیل برای فضاهای کوچک مناسب ترند. شما می توانید در چیدمان خود از تلفیق مبل هایی با پایه بلند و کوتاه استفاده نمایید.
4- فضاهای مجاور و حتی زمین ها را یکرنگ کنید. یک رنگ نگه داشتن محیط آن را بزرگتر جلوه می دهد. با این وجود اگر واقعاً احتیاج به تغییر در رنگ دارید آن را به رنگی هم خانواده با دیوارها یا دیگر وسایل درآورید. و یا اگر از رنگ های جیغ می خواهید استفاده کنید در ابعاد کوچک از آن ها یاری بگیرید.
5- از رنگ های روشن و یا خنثی استفاده کنید، چرا که آن ها فضا را بزرگتر جلوه داده و زمینه ای خنثی برای مبلمان ایجاد می کنند.
6- استفاده از پارچه و قالیچه های ساده یا آن هایی که طرح های ریز دارند باعث ایجاد اثری تک بعدی شده و فضا را بزرگ تر می کنند.
پیشنهاد می شود از فرش هایی با ترکیب رنگ های ملایم استفاده نمایید.
7- نصب یک آینه خیلی بزرگ یا چندین آینه کوچکتر باعث اضافه شدن نور شده و اتاق کوچک را بزرگتر جلوه می دهند. شما می توانید در جداره B از آینه بزرگی استفاده نمایید.
8- به این نکته توجه نمایید که مبلمان کوچک باعث بزرگ به نظر آمدن اتاق می شوند. با این وجود، چند قطعه مبلمان چند منظوره بزرگ باعث کمتر شدن آشفتگی حاصل از اثاثیه کوچک در اتاق می گردد.
9- با توجه به انتخاب چیدمان برای منزل تان می توانید رنگ یکسانی را برای مبلمان پذیرایی و ناهار خوری خود انتخاب کنید و برای جدا نمودن نشیمن خود رنگی متفاوت را برای آن برگزینید.
با توجه به عدم آگاهی به سلیقه رنگی شما، مشاوره قطعی در زمینه رنگ مناسب فضای شما مقدور نبوده و سه حالت مختلف را در زیر برای شما به نمایش گذاشته ایم. حالت طراحی با استفاده از رنگ های ملایم و خنثی ،استفاده از رنگ های گرم و استفاده از رنگهای سرد در طراحی چیدمان نشیمن.
شما می توانید برای سپردن طراحی داخلی فضای منزلتان به طراحان انستودیوز به قسمت خدمات طراحی سایت مراجعه کرده و فرم طراحی فضای نشیمن را پر نمایید.
https://nstudioz.com//living-room-c-consult/
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟ لطفا نام کاربری یا ایمیل خود را وارد کنید.
رمز عبور جدید به ایمیل شما ارسال خواهد شد.