برای طراحی یک کلینیک درمانی خاص کودکان اتیسم که شامل دو اتاق درمانی و یک اتاق بازی و یک سالن است چه طرح و ترکیب رنگی را پیشنهاد می کنید ؟ در ضمن ما نمیخواهیم که در هر فضا فقط یک رنگ استفاده کنیم بلکه میخواهیم طرح اشکال هندسی با ترکیب رنگی باشد
پرسیده شده توسط:
کاربر مهمانپرسیده شده در:
21 بهمن 1397پاسخ داده شده در:
همان روزتعداد بازدید:
556پاسخ داده شده در:
21 بهمن 1397پاسخ داده شده توسط:
مهسا فرزانهباسلام خدمت شما دوست گرامی
از اینکه انستودیوز را برای مشاوره انتخاب کرده اید، سپاسگزاریم. در پاسخ به پرسش شما باید بگوییم طراحی برای کودکان اوتیسم کاری حساس و سخت می باشد زیرا چنانچه طرح، خلاف سلیقه ی کودک باشد، باعث اضطراب و واکنش های هیجانی منفی می شود. نکته ی مهم دیگر متفاوت بودن نیاز های هر کودک اوتیستیک با دیگری می باشد. به عنوان مثال ممکن است فردی با قرار گرفتن در محیطی بسته دچار حس منفی شود و دیگری با قرار گرفتن در محیطی باز چنین حسی را تجربه کند. در فضاهای شخصی مانند اتاق خواب که مختص یک کودک در خانه است می توان خصوصیات و روحیات و خواسته های فرد مورد نظر را بررسی کرد و مطابق آن طراحی را انجام داد. اما برای فضاهای عمومی که قرار است تعداد زیادی از این کودکان با ویژگی های متفاوت حضور داشته باشند می توان گفت :
برای فضاهایی که نیاز است کودک در آن آرامش و تمرکز داشته باشد مانند اتاق درمانی و سالن ورودی یا اتاق های آموزشی، باید از رنگ های روشن و ملایم و آرامشبخش مانند صورتی و آبی و سبز روشن، کرم، یاسی استفاده کرد. می توان از هرکدام یک از این رنگ ها به صورت تک رنگ یا در ترکیب با سفید یا کرم استفاد کنید. به عنوان مثال یک دیوار صورتی، یک دیوار طرحدار و دو دیوار دیگر سفید باقی بماند. ارائه ی فضاهای ساده با دیوار هایی با رنگ ساده، بدون تزیین و با کمترین جزییات، باعث افزایش تمرکز کودک در این نوع فضاها می شود. در صورت تمایل به داشتن دیوارهای طرح دار، از نمونه هایی که نشان دهنده ی نظم و آرامش و وضوح است استفاده کنید. از انتخاب رنگ های پررنگ مانند زرد و قرمز و... برای این فضاها خودداری کنید و حتما رنگ های خیلی کمرنگ و ملایم را مدنظر داشته باشید.
و اما برای فضاهایی مانند اتاق بازی یا سالن ورزشی که نیازی نیست کودک کنترلی بر رفتار خود داشته باشد و درواقع باید انرژی خود را تخلیه کند، می توانید از رنگ هایی با شدت بیشتر استفاده کنید. هرچند بهتر است رنگ اجزای کالبدی این اتاق یعنی سقف و کف و دیوار که زمینه ی رنگی اصلی را ایجاد می کنند، کمرنگ و روشن باشد و فقط برای وسایل بازی از رنگ های تند استفاده کنید.
از نکات کلی که برای این فضاها می توان اشاره کرد عدم استفاده از وسایل تیزگوشه و پرخطر برای فضای بازی می باشد. همچنین بهتر است برای نورپردازی از لامپ هایی که تابش مستقیم و خیره کننده دارند مانند لامپ های فلوئورسنت بپرهیزید. زیرا نورهای تند باعث آزار چشم کودکان می شود. نورپردازی طبیعی و ملایم و مات بهترین گزینه می باشد. همچنین بهتر است از پرده های کرکره ای استفاده نکنید زیرا کنتراستی که بین قسمت های تیره و روشن این پرده ها به وجود می آید برای این کودکان آزار دهنده است.
در خصوص طرح های هندسی دیوار دقت کنید بهتر است از طرح های شلوغ با طرح های تیز و مثلثی بپرهیزید چون ممکن است باعث ایجاد هیجان یا حس ترس و خشونت در کودک شود. طرح های ساده تر مانند نقاشی های کودکانه یا طرح های منحنی می تواند گزینه های مناسبی باشند.
روش دیگری که می تواند جایگزین طرح های هندسی شود، استفاده از سنسوری پنل ها(sensory panel) بر روی دیوار های تک رنگ و ساده می باشد.این پنل ها با اشکال و ابعاد مختلف، دارای منبع نوری و صوتی و صفحه کیبورد می باشد و کودک می تواند طی بازی با آن هماهنگی حرکات دست و چشم، گیرنده های حسی پوستی و مهرت شناخت رنگ های را تقویت کند.
امیدواریم مجموعه نکات ذکر شده پاسخگوی سوالات شما دوست گرامی بوده باشد. در صورتی که سوال دیگری در این خصوص دارید حتما آن ها را با ما در میان بگذارید تا پاسخگوی شما باشیم.
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟ لطفا نام کاربری یا ایمیل خود را وارد کنید.
رمز عبور جدید به ایمیل شما ارسال خواهد شد.