من کلینیک فیزیوتراپی دارم و با توجه به خسته کننده شدن محیط تصمیم به تغییرات محدود گرفتم اما در انتخاب رنگ برای محیط احتیاج به مشاوره دارم . رنگ بندی ام دی اف ها، پرده ها و دیوارها. لطفا راهنمایی کنید.
پرسیده شده توسط:
کاربر مهمانپرسیده شده در:
22 شهریور 1397پاسخ داده شده در:
همان روزتعداد بازدید:
611پاسخ داده شده در:
22 شهریور 1397پاسخ داده شده توسط:
انستودیوزبا سلام خدمت آقای محمد گرامی
ضمن عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی، از پیوستن شما به جمع مخاطبین انستودیوز و از اینکه به طراحی داخلی فضای درمانی تان اهمیت می دهید بسیار خرسندیم.
با توجه به تصویری که ارسال کرده اید می توان گفت در حال حاضر همه ی عناصر فضای شما رنگ هایی خنثی و نزدیک به هم دارند که در واقع همین موضوع -همانطور که خودتان نیز اشاره کرده اید- موجب یکنواخت، بی روح و خسته کننده شدن محیط گشته است.
به طور کلی در طراحی فضاهای درمانی بهتر است از رنگ های روشن و ملایم استفاده شود. چرا که با توجه به تنوع سنی و شخصیتی افرادی که برای مثال به یک کلینیک فیزیوتراپی مراجعه می کنند، بهتر است رنگ هایی مورد استفاده قرار بگیرند که مورد پسند طیف وسیع تری از افراد باشند؛ رنگ های روشن و ملایم این ویژگی را دارند و در نظر بیشتر افراد رنگ هایی پذیرفته شده هستند. علاوه بر این بیمار مدت نسبتا زیادی را در این فضا سپری می کند بنابراین لازم است رنگ های به کار رفته در دکوراسیون موجب خستگی و آزار چشم نشوند.
پیشنهاد ما به شما این است که برای متنوع تر شدن محیط در کنار رنگ های خنثی از یک یا دو رنگ آرامش بخش استفاده کنید. در ادامه نمونه هایی از کاربرد این رنگ ها را در فضاهای درمانی مشاهده خواهید کرد.
1- آبی
آبی روشن رنگی آرامش بخش است و ضربان قلب و فشار خون را کاهش می دهد. از آن جایی که فضاهای درمانی با بیماران در ارتباط هستند، رنگ آبی می تواند گزینه ی مناسبی برای این نوع فضاها باشد؛ چرا که در کاهش استرس بیماران موثر است.
2- سبز
رنگ سبز نیز مانند آبی تاثیری آرامش بخش دارد؛ به خصوص که یادآور طبیعت است و فضا را شاداب تر و سرزنده تر جلوه می دهد. به همین دلیل برای فضاهای درمانی نسبت به سایر رنگ ها طرفداران بیشتری دارد.
3- بنفش
اگر تمایل دارید فضای متفاوت و لوکس تری داشته باشید، رنگ بنفش می تواند گزینه ی مناسبی برای شما باشد. رنگ بنفش ترکیبی از رنگ آبی و قرمز است و متناسب با غالب بودن هر کدام از این رنگ ها ویژگی های متفاوتی دارد. هرچه بنفش به قرمز و ارغوانی نزدیک تر باشد، گرمی و هیجان بیشتری در محیط ایجاد می کند و هرچه به سمت تناژ آبی پیش برود، آرامش بیشتری را به افراد القا می کند. بنابراین پیشنهاد می کنیم اگر تمایل دارید از رنگ بنفش استفاده کنید، سعی کنید از تنالیته ای روشن و متمایل به آبی انتخاب کنید، چرا که در این حالت هم آرامش بخشی رنگ آبی و هم ویژگی مجلل ساختن فضا -که خصوصیت ذاتی این رنگ است- را به همراه خواهد داشت.
نکته ی بسیار مهم: از این رنگ ها بیش از حد و در همه ی عناصر فضا استفاده نکنید. حتما در کنار آن ها از رنگ های خنثی به خصوص سفید بهره بگیرید و به چشم اجازه ی استراحت کردن بدهید. در غیر این صورت باز هم فضایی آزار دهنده و کسل کننده خواهید داشت.
برای جلوگیری از یکنواخت شدن فضا می توانید از طیف های مختلف یک رنگ نیز در کنار رنگ های خنثی استفاده نمایید.
ایده های تکمیلی:
* برای متنوع تر شدن محیط می توانید به جای یک رنگ دو رنگ انتخاب کنید و به صورت متعادل و طراحی شده آن ها را در کنار رنگ های خنثی به کار ببرید. سبز و آبی یا بنفش و سبز گزینه های مناسبی برای این حالت هستند.
* اگر تمایل دارید از رنگ آبی استفاده کنید و فکر می کنید این رنگ فضا را بیش از حد سرد می کند، می توانید از رنگ آبی مایل به سبز یا رنگ آبی در ترکیب با کرم یا لیمویی استفاده کنید.
* با توجه به این که لازم است فضای درمانی متنوع باشد، به مرور یکنواخت نشود و افراد روحیه ی مثبتی داشته باشند، می توانید به صورت محدود و طراحی شده، رنگ هایی جاندار و شاخص را به فضا اضافه کنید. یک رنگ شاخص انتخاب کنید و وسایلی از محیط کلینیک مانند گلدان، تابلو ها ، چراغ های آویز و … را به این رنگ انتخاب کنید تا فضایی پرانرژی و یک پارچه داشته باشید.
در نهایت ما به شما پیشنهاد می کنیم رنگ پرده ها را به آبی یا سبز روشن تغییر دهید. همچنین می توانید همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، از دو رنگ پارچه برای پرده ها استفاده کنید. بهتر است هر یک از پارچه ها تک رنگ و ساده باشند.
بهتر است میزی که به عنوان پیشخوان ایستگاه پرستاری در نظر گرفته اید را تغییر دهید و در صورت امکان آن را به فضایی دیگر منتقل کنید تا امکان طراحی این بخش با کیفیتی مناسب تر ایجاد شود. چنانچه قصد تعویض صفحات ام دی اف را نیز دارید، پیشنهاد می کنیم رنگ هایی روشن تر مانند سفید یا کرم روشن را برای آن انتخاب نمایید.
در مورد رنگ دیوارها، اگر تمایل به استفاده به رنگی بجز رنگ های خنثی(سفید، کرم، خاکستری و...) را دارید، پیشنهاد می کنیم برای حفظ تعادل، در هر فضا یک دیوار شاخص را انتخاب کنید و آن را به رنگ مورد نظرتان در آورید؛ یا اینکه نیمی از دیوار را با رنگ مورد علاقه تان رنگ آمیزی کنید.
در این مشاوره با توجه به تصویری که ارسال کردید و فضای مورد نظرتان کلیاتی جهت راهنمایی شما در انتخاب رنگ ارائه شده است. اگر تمایل دارید مشاوره ی دقیق تری داشته باشید، پیشنهاد می کنیم به بخش مشاوره ی حرفه ای رنگ مراجعه نمایید. در این بخش با کارشناسان ما به طور مستقیم در ارتباط خواهید بود و در نهایت 3 پالت رنگی و کالکشنی از گزینه های مناسب برای مبلمان و مصالح برای این فضا را دریافت خواهید کرد.
امیدواریم نکات و ایده های ارائه شده برای شما دوست گرامی مفید واقع شده باشد. در صورتی که سوال دیگری در این خصوص دارید حتما آن ها را با ما در میان بگذارید تا پاسخگوی شما باشیم.
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟ لطفا نام کاربری یا ایمیل خود را وارد کنید.
رمز عبور جدید به ایمیل شما ارسال خواهد شد.